بسیاری از شرکت ها بیمارستان ها کارخانه ها و… از تجهیزات برقی بسیار گران قیمت استفاده می کنند و با آن سر و کار دارند. خطرات بسیاری مانند نوسانات برقی وجود دارند که می توانند به آن ها آسیب وارد کنند و در این عین ممکن است با هزینه تعمیر بسیار بالایی رو به رو شوید. برای رفع چنین مشکلی شما می توانید از یو پی اس ها UPS استفاده کنید، دستگاه یو پی اس یک منبع تغذیه الکترونیکی می باشد که در صورت قطع برق، برق مصرفی شما را بدون وقفه تامین می کند. این دستگاه ها بین برق شهری و تجهیزات برقی مصرف کننده قرار می گیرد.
همانطور که گفتیم دستگاه های یو پی اس باعث می شوند در صورت قطع برق، برق مصرفی شما بدون وقفه تامین شود و همچنین نرمال سازی جریان برق را بر روی دستگاه و تجهیزات برقی انجام می دهد. یو پی اس ها در هنگام قطع برق به هیچ عنوان خاموش نخواهند شد. با توجه به اینکه یو پی اس در محل نصب میشود، در صورت خراب شدن هر کدام از اجزای آن، جدا کردن آن عضو کار دشواری بوده و نیازمند خدمات تعمیر در محل است.
شرایط استاندارد نصب و راه اندازی دستگاه یو پی اس
محل نصب این دستگاه ها باید عاری از گرد و خاک و آلودگی باشد و همچنین علاوه بر استحکام بالا از سیستم تهویه مناسب نیز بر خوردار باشد، در صورتی که این شرایط را دارا نباشد سیستم ما ممکن است با مشکلاتی رو به رو شود. این شرایط شامل:
رطوبت: همان طور که گفتیم رطوبت باعث خرابی دستگاه ها می شود به همین علت باید به محل نصب آن توجه داشت.
دما: یکی دیگر از این عوامل دما می باشد زیرا اگر از حد استاندارد بالا رود، باعث کاهش عملکرد سیستم می شود.
تابش نور خورشید: از تابش مستقیم نور خورشید جلوگیری شود.
محل قرار گیری دستگاه: دستگاه یو پی اس و استابلایزر نباید در محل هایی قرار بگیر که اشتعال زا باشد پس باید در انتخاب محل مناسب دستگاه بسیار دقت شود.
1- مشکلات برق ورودی و خروجی
عدم دریافت یا تحویل صحیح برق از مشکلات رایجی است که در یو پی اس پدیدار میشود. کابل برق معیوب، شل بودن اتصالات یا مشکلات پریز برق از دلایل احتمالی این مشکل هستند. برای رفع آن باید سیم برق و اتصالات را بررسی کنید و مطمئن باشید که دچار آسیب یا قطعی نشدهاند. یو پی اس را به یک پریز دیگر وصل کنید تا از سالم بودن پریز مطمئن شوید.
2- مشکلات باتری
باتری، قلب سیستم یو پی اس است زیرا وظیفه تامین برق پشتیبان را به عهده دارد. با گذشت زمان، باتریها ضعیف میشوند و یا کامل از کار میافتند. مشکل باتری منجر به کاهش زمان اجرا یا از دست دادن کامل برق در سیستم میشود. بنابراین اگر به صورت مکرر با این مشکل روبرو میشوید قطعا باتری سیستم دچار مشکل شده است. در این مواقع با نرمافزار یا رابط یو پی اس وضعیت باتری را بررسی کنید. اگر معیوب بود بلافاصله اقدام به تعویض آن نمایید.
3- هشدارها و کدهای خطا
یو پی اس دارای آلارم و کدهای خطا است. آلارمهای ولتاژ پایین، اضافه بار، خطاها یا مشکلات داخلی وجود اشکال را به کاربر اطلاع میدهند. در هنگام مشاهده یک خطا یا آلارم به دفترچه راهنمای یو پی اس مراجعه کنید. انجام اقداماتی مانند تنظیم مجدد یو پی اس، تنظیم سطح بار یا تماس با پشتیبان فنی برای کمک بیشتر نیاز است.
4- خرابی فن
فن وظیفه دفع گرمای قطعات داخلی یو پی اس را بر عهده دارد. بنابراین در صورت خراب شدن آن، گرمای بیش از حد میتواند به قطعات داخلی آسیب بزند. عملکرد فن را به صورت منظم چک کنید و به صدای غیر عادی یا کمبود جریان هوا توجه داشته باشید.
5- مسائل مربوط به نرم افزار
سیستم یو پی اس دارای نرم افزار مخصوصی است که امکان نظارت از راه دور دستگاه را به کاربران میدهد. نرم افزار ممکن است دچار مشکلاتی مانند عدم سازگاری، خطاهای ارتباطی یا تنظیمات نادرست شود. در صورت مواجه شدن با این مشکلات، نرمافزار را مجدد نصب کنید. همچنین میتوانید به دفترچه راهنمای کاربر مراجعه کنید.
6- عوامل محیطی
سیستمهای یو پی اس برای کار کردن در دما و رطوبت خاصی طراحی شدهاند. قرار گرفتن در معرض دماهای شدید، گرد و غبار زیاد یا رطوبت بر عملکرد و طول عمر آنها تاثیر منفی دارد. بنابراین حتما یو پی اس را در مکانی با تهویه مناسب و به دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید.
نکات مهم در تعمیرات یو پی اس
با رعایت نکات زیر کار عیبیابی و تعمیر یو پی اس را به صورت تخصصیتر انجام خواهید داد و نتایج بهتری به دست خواهید آورد.
- قبل از شروع تعمیر، دفترچه راهنمای سیستم یو پی اس را مطالعه کنید.
- قبل از شروع کار، یو پی اس را از برق جدا کنید.
- از عینک و دستکش ایمنی استفاده کنید.
- به نکات ذکر شده در دفترچه راهنمای یو پی اس توجه کنید.
- از ابزار و قطعات مناسب و دارای کیفیت بالا استفاده کنید.
- هنگام انجام تعمیرات، رعایت نکات ایمنی را مد نظر قرار دهید.